Donderdag 14 februari 2008 - Geleid bezoek van het Politiemuseum en van de paardenstallen van de federale politie te Etterbeek


In Etterbeek, in het hart van de wijk met de kasernes van de federale politie, stelt de Historische Dienst van de Politie een museum en een documentatiecentrum voor die gewijd zijn aan de geschiedenis van de verschillende politiediensten sinds het einde van het Ancien Régime. De nadruk ligt op de voormalige rijkswacht, die de meeste museumstukken levert, maar er wordt ook bijzondere aandacht besteed aan de andere politiekorpsen uit onze geschiedenis, zoals de gerechtelijke politie, de vroegere gemeentepolitie of de burgerwacht. Binnen het museum zal u een uitgebreide verzameling uniformen, decoraties, wapens voertuigen en foto's kunnen bewonderen. Bovendien maakt u in het museum kennis met een buitengewona verzameling van uitrustingen evenals met bewijsstukken die de misdaadgeschiedenis in al haar vormen illustreren. Wij nemen ook de gelegenheid waar om met onze gids de paardenstallen van de federale politie te ontdekken.


PRAKTISCHE INLICHTINGEN


Reservatie : telefonisch op nr. 02/520.43.59 vóór 4 februari 2008.

Bijeenkomst : om 13.45 uur aan de Historische Dienst van de Politie - Luchtmachtlaan 33 te 1040 Brussel (Etterbeek).

Duur van het bezoek : ongeveer 2.30 uur. Er wordt een pauze voorzien van 15 minuten waarbij u een warme of koude drank aangeboden wordt.

Deelname in de kosten : leden : 3,00 EUR; niet-leden : 4,00 EUR. Dit bedrag dient te worden gestort op bankrekening nr. 750-9027490-52 van Anderlechtensia. Gelieve al dan niet uw lidnummer en het aantal deelnemers bij uw overschrijving te vermelden. Slechts de ontvangstdatum van uw storting zal uw reservatie bevestigen en geldig maken.

Maximum aantal deelnemers : 35

Aucun commentaire: