21/06 – Jaarlijks uitstapje van Anderlechtensia

Zaterdag 21 juni 2008 – Jaarlijks uitstapje van Anderlechtensia : “Espace Gallo-Romain” te Ath (Aat) en Archeosite van Aubechies Op uitnodiging van dhr. Francis Jouret, Voorzitter van de Geschied- en Heemkundige kring van Leuze (Henegouwen).
Espace gallo-romain. Rond zijn opvallend goed bewaarde en gerestaureerde 2de eeuwse boten, toont dit moderne en levendige museum het dagelijkse leven van onze Gallo-Romeinse voorouders in hun omgeving. In de antieke “vicus” Pommeroeul worden we meegenomen op een reis door de tijd. Daarbij ontdekken we de oude havens, de vissers, pottenbakkers, metaalbewerkers, schoenlappers, enz. die opnieuw tot leven komen ! Terwijl we het dagelijkse leven van de Gallo-Romeinen ontdekken, proeven we de sfeer van een stadje uit de 2de eeuw na Christus, en dit dankzij een revolutionaire presentatie waarbij voorwerpen spreken en een beroep wordt gedaan op interactie, op audiovisuele ondersteuning en op de reconstructie van beelden... Zonder twijfel zullen wij met dit bezoek een fascinerende belevenis meemaken !

De Archeosite van Aubechies onderdompelt u volledig in ons verleden en geeft u de gelegenheid om van het Neolithicum tot aan de Gallo-Romeinse periode te reizen. Dit openlucht museum omvat een geheel van prehistorische en historische woningen die aan de hand van archeologische gegevens gereconstrueerd werden. Ook is er een nieuw bezoekerscentrum gebaseerd op de Romeinse periode met een tempel, een necropolis en een villa. De verschillende huizen werden zorgvuldig versierd en gemeubeld. Al de aanwezige objecten werden ter plaatse op de site gemaakt en zijn replica’s van originele stukken die gevonden werden tijdens de verschillende archeologische opgravingen. Wij kunnen ons voor een reis in de tijd klaarmaken in een openlucht museum dat ontworpen werd door gepassioneerde archeologen die als doel hadden dit verre tijdperk te doen herleven.
Programma van het uitstapje :
8.15 u. : Vertrek – Bijeenkomst : Kapittelstraat 31, voor de ingang van het Erasmushuis.
9.30 u. : Aankomst te Ath in het restaurant “Le Central”, waar de deelnemers een koffie
geschonken wordt.
10.30 u. : Geleid bezoek van het museum “Espace Gallo-Romain”.
12.00 u. : Middagmaal in het restaurant “Le Central”, Grand-Place 6, 7800 Ath.
Menu : Aperitief – Hesp van het Zwarte Woud met fruit – Kipfilet met dragonsaus en
kroketjes – Bavarois met frambozen.
13.45 u. : Vertrek naar Aubechies.
14.00 u. : Geleid bezoek van de Sint-Gorikskerk.
14.15 u. : Geleid bezoek van de Archeosite van Aubechies.
16.30 u. : Halte aan de opgravingen van de “Villa van Anderlecht” te Blicquy en bezoek van de
Brouwerij Dupont te Tourpes waar het bekende bier “Moinette” gebrouwen wordt.
17.30 u. : Terugkeer naar Anderlecht.

Deelneming in de kosten : 54,00 EUR per persoon. (inclusief autocar, fooi, geleide bezoeken, middagmaal; dranken niet inbegrepen). Bedrag te storten op bankrekening nr. 750-9027490-52 van Anderlechtensia uiterlijk voor 7 juni 2008. Let op : slechts de ontvangstdatum van uw overschrijving maakt uw reservatie geldig.

Maximum aantal deelnemers : 48 personen.

Opmerkingen :
1. Minimum aantal deelnemers : 40. Indien dit aantal op de uiterlijke datum niet bereikt wordt, wordt het uitstapje geannuleerd en de reeds overschreven bedragen worden terugbetaald.
2. Behoudens punt 1 hierboven, wie afstand doet van zijn reservatie wordt niet terugbetaald.

Aucun commentaire: